Instandhouding van de SM

Instandhouding van de SM Onderdelen Handboeken Moderne oplossingen
 
 
Het rijdend houden van een klassieker is in regel een uitdaging. Onderdelen zijn doorgaans niet meer bij de dealer te verkrijgen en specifieke kennis en sleutelvaardigheid vervagen. De Citroën SM is daarin niet anders geweest en had nog een extra uitdaging. Het goed rijdend houden was namelijk zelfs in de productietijd niet bepaald geen fluitje van een cent. Vanwege de Maseratimotor wisten de dealers zich veelal geen raad met de SM. Het heeft de SM destijds een reputatie van een weliswaar bewonderenswaardige, maar ook onbetrouwbare auto bezorgd. Zou dit de reden zijn dat de SM heden ten dage in prijs achterblijft ten opzichte van de tijdgenoten in het topsegment?
 
Vandaag de dag hoef je de techniek van een SM niet meer te vrezen. De zwakke punten in de jaren '70 zijn nu juist sterke punten geworden, doordat de materialen een stuk verbeterd zijn. De SM kan dus een prima betrouwbare auto zijn mits die de juiste zorg krijgt. Heden ten dage biedt internet bovendien de mogelijkheid technische informatie eenvoudig te delen.

 
 
Via deze site vind je bijna al het benodigde om de SM in stand te houden, zoals de werkplaatshandboeken, de plaatsen waar je aan onderdelen kunt komen en de bedrijven die regelmatig aan SM’s sleutelen. Tevens is een Wiki beschikbaar met modificaties en tips.