SM The Hathaway RIG

Afbeelding invoegen
 
De SM The RIG van Sylvia en Jerry Hathaway: Met deze speciale SM reed Sylvia Hathaway in Bonneville en El Mirage op zoutmeren maar liefst 323,682 km/u (in 1987). De auto is uitgerust met twee turbo's (Air Research T 104) en carburateurs van het type Holley 850. Twee accu's van ieder 24 volt achterin de kofferbak geven de auto vuur. De koppeling is afkomstig van een Maserati Bora.

Afbeelding invoegen
 
De veerbollen hebben een verlaagde druk en de vering voor is gescheiden van de achterste vering. De hogedrukpomp en het voorraadvat van de hydraulique zijn naar de achterbank verplaatst. Op de achterbumper is een remparachute gemonteerd. Deze maakt het mogelijk om binnen vijftig meter van 320 km/u af te remmen naar 60 km/u. 

Afbeelding invoegen
 
Voor het vervoer van deze SM Record hebben ze in 1986 een SM Pick-up gebouwd in hun bedrijf SM-World in California. De auto heeft een met 30 cm verlengde achtersteven. De oorspronkelijke lijnen zijn heel goed bewaard gebleven.
Na de scheiding heeft Thierry Dehaeck de RIG van Sylvia gekocht. Voor zijn private collectie in het museum Cadycars te Ieper. Uiteindelijk had Jerry hier vrede mee en inmiddels is hij helaas van ons heengegaan. 

Afbeelding invoegen