SM huren en genieten

Mocht u overwegen of een SM wat voor u is, dan kan het een goed idee zijn een SM te huren. Zo kunt u kennismaken met de kwaliteiten (en eigenaardigheden) van deze prachtige wagen en ervaart u hoe het rijdt in de beste analoge auto van de vorige eeuw. 
 
Er zijn 2 bedrijven in Nederland die een SM in de verhuur hebben. 
 
Visscher Classique in Buren (Gelderland) heeft een fraaie SM in perfecte staat. Tevens is er door Henk Visscher (ook clublid) een heel museum om de SM heen gebouwd, waar de volledige autogeschiedenis van Stellantis onderdak krijgt. Echt bezienswaardig!
https://visscherclassique.nl/citroen-sm/


 
In Nijkerk kan ook een SM gehuurd worden. Vooralsnog alleen met chauffeur en dat is een SM-kenner en mede-clublid, dus van harte aanbevolen. 
https://www.klassieke-auto-huren.nl/citroen-sm/
 

 
Als je geen Citroën DS of CX rij-ervaring hebt, dan is een medereiziger met kennis en een goed verhaal een enorme verrijking van de eerste rij-ervaring. Anders valt de kennismaking al snel terug naar het niveau van veel autojournalisten van destijds die niet konden wennen aan de directe rem (geen pedaal met remweg, maar een rembutton die gewoon rustig ingedrukt kan worden) en de in eerste aanleg wat indirect aanvoelende besturing (want snelheidsafhankelijke bekrachtiging). Beide verschilmakers op de SM vragen ongeveer 500km gewenning. Lukt niet precies in een dag, maar daarna wil je niet meer anders...
 
Er zijn ook altijd clubleden die je een ritje aan willen bieden. Stel gerust die vraag op onze contactpagina, dan zoeken we binnen je regio wie er beschikbaar is. Geef ons even de tijd. We helpen toekomstige SM-liefhebbers graag!
 
En laatste tip: kom gerust naar een clubmeeting en weet je omringd door de beste experts van Nederland op het gebied van de Citroën SM.