SM onderdelen

De onderdelenvoorziening van de Citroën SM valt goed te noemen. De auto is – zonder toestanden en hobby-oplossingen – met betaalbare originele èn gereproduceerde onderdelen prima rijdbaar te houden. Door een strategische samenwerking met de Citroën SM Club Deutschland beschikt de Citroën SM-club Nederland over een uitgebreide onderdelenvoorziening. Hierdoor hebben onze leden keus uit veel technische zowel als sieronderdelen. Clubleden kunnen onderdelen met korting kopen bij het Duitse onderdelenmagazijn. 

Onderdelen Duitsland 02-2023.pdf

Voor het bestellen van onderdelen moet een bestelformulier worden ingevuld (download opent in een apart venster). Leest u daarvoor de toelichting op de bestelprocedure. De twee officiële onderdelenboeken van de SM zijn digitaal beschikbaar.
 
Voorts beschikt de SM Club de France over een zeer groot assortiment onderdelen. Om daar onderdelen te kunnen bestellen, is niet alleen het Franse clublidmaatschap vereist (in 2013 € 85), maar ook een eenmalige bijdrage voor 'onderdelentoegang' (ook € 85). De Franse onderdelenlijst is alleen voor leden openbaar. Maar bij de firma Blondeau kunnen dezelfde onderdelen besteld worden. 
 
De meest complete onderdelenvoorziening is gerealiseerd door Cyril Sars en zijn team. Via de website Citrosars.nl kan zo ongeveer alles wat momenteel leverbaar is, besteld worden. Ook voor het Maserati-neefje Merak is er veel te vinden. Bel ze ook gerust als je wat meer wilt weten. Of ga er langs, er staat altijd een pot met koffie klaar. 

 Afbeelding invoegen
 
Leer in de originele kleur en structuur is verkrijgbaar bij Atelier DS. Kant-en-klare hemeltjes in de juiste kleur en stofstructuur alsmede kant-en-klare kofferbakbekleding sets zijn verkrijgbaar bij CitronPieces. Bedrijven van wie bekend is dat ze een SM opnieuw kunnen bekleden met behoud van de originele vorm van de zittingen zijn:
 
In Italië: Atelier DS
In Nederland: Binnenkort Paul Henzen en René Schoone
 
De lak van de SM werd geleverd in een 18-tal fabriekskleuren.
 
Afbeelding invoegen

De Citroën SM Club Nederland en de redactie van deze site aanvaarden geen aansprakelijkheid in verband met alhier vermelde informatie over onderdelen- en of prijslijsten of voor de juistheid of compleetheid ervan. De informatie komt voor rekening en risico van degene die ons de informatie ter beschikking heeft gesteld. De Citroën SM Club Nederland beoogt hiermee leden te ondersteunen in het vinden van onderdelen, maar staat niet in voor de deugdelijkheid, kwaliteit, etc. van de hier vermelde onderdelen en of geleverde diensten.