SublieM 61


 
Jubileumuitgave ter gelegenheid van 40 jaar Citroën SM
 
Oplage: 180
Verschijning: mei/juni 2010
Aantal pagina's: 48
 

 

 
Inhoud:
 
40 jaar Citroën SM
In 1970 werd de Citroën SM voor het eerst aan het grote publiek getoond. Hoe zag die tijd er eigenlijk uit? Welke films werden bekeken, welke muziek werd gedraaid, hoe lagen de politieke verhoudingen?
 
Rétromobile 2010
Ook op de bekende Parijse klassiekerbeurs ging 40 jaar SM niet onopgemerkt voorbij. Tezamen met de Citroën GS – ook 40 jaar – was er ruimschoots aandacht voor de SM, waaronder een met Maserati-V8.
 
Meer over de SM V8
De Citroën SM met Maserati-V8 is volstrekt uniek. De geschiedenis ervan wordt beschreven aan de hand van nu bekende gegevens over deze test-SM van ingenieur Giulio Alfiéri. Hij gebruikte deze SM trouwens als auto voor woon-werkverkeer…
 
Minstens 40% minder verbruik!
Door aanpassingen van het motormanagement, injectie en zo nog wat zaken is het mogelijk om de SM niet alleen soepeler en sneller te laten lopen, ook 40% zuiniger. De redactie ging op onderzoek uit om te bezien hoe dit werkt.
 
Nieuwe (bestuurs)leden
Twee nieuwe bestuursleden en een clublid stellen zich aan u voor. Bijzonder om te weten is dat het nieuwe clublid het getal 40 in zijn kenteken heeft staan: met 40 jaar SM een goed moment dus om lid te worden.
 
Nieuw leer
Het is een enorme klus maar als je niet meer wilt zitten op een half vergaan interieur dan is vervanging de enige oplossing. Waar kun je dat laten doen, wat kost het en wat komt er bij kijken?
 
Wereldwijd gespot
In deze maandelijkse rubriek over de Citroën SM op internet wordt deze keer de eigen, vernieuwde clubsite behandeld. Die is namelijk nog uitgebreider dan u denkt, maar dat moet je wel weten te vinden.
 
En verder leest u het laatste nieuws, de bekende columns van de voorzitter en SaM Limon.